Levné vaření: Gulášová polévka s bramborami | Magazín | AkcniCeny.cz
Vaše poloha:
Levné vaření: Gulášová polévka s bramborami
(Foto: canva.com)
Levné vaření: Gulášová polévka s bramborami
(Foto: canva.com)

09.03.2023

Levné vaření: Gulášová polévka s bramborami

Gulášová polévka s bramborami je jedním z nejoblíbenějších pokrmů v české kuchyni. Tento recept je velmi jednoduchý a levný, vyjde vás za necelých 130 kč na 4 porce. Můžete snadno připravit chutnou a nasycující polévku i pro velkou rodinu.

 

Původ gulášové polévky sahá až do Maďarska, kde se tato pochoutka připravovala již v 19. století. Od té doby se postupně rozšířila po celé střední Evropě a dnes je oblíbenou součástí mnoha kuchyní po celém světě.

 

Recept na 4 porce za cca 130 kč

 

Ingredience Nejnižší cena Zboží v akci
     

Hovězí maso 500g

79,5 kč Hovězí v akci

3x brambory

12,90 kč / 1kg Brambory v akci

3x cibule

29,90 kč / 1kg cibule v akci

140g rajčatového protlaku

19,90 kč rajčatový protlak v akci

2x lžíce oleje

  olej v akci

2x lžíce mleté papriky

10,90 kč / 23g mletá paprika v akci

1x lžička kmínu, soli a cukru

   

500ml vody

   

 

 

Postup:

 

  1. Nejdříve si připravte všechny ingredience. Myslete na to, že hovězí maso se nejlépe hodí na gulášovou polévku, ale můžete použít i jiné druhy masa dle svého gusta.
  2. Oloupejte cibule a brambory a nakrájejte je na menší kousky.
  3. Rozehřejte olej v hrnci na středním ohni a na něm osmahněte cibuli do doby, než zezlátne.
  4. Přidejte hovězí maso a opečte jej z obou stran dozlatova. 
  5. Přidejte mletou papriku, kmín a sůl a pepř. Promíchejte.
  6. Přidejte brambory a rajčatový protlak.
  7. Přidejte vodu, cukr a přivedete k varu. Poté snižte teplotu a vařte na mírném ohni po dobu asi 30-40 minut, dokud se maso a brambory nezměknou.
  8. Podle chuti osolte a opepřete.

 

 

 

Mohlo by Vás zajímat

Recept na lahodnou zeleninovou bramboračku

Bramboračka je jednou z nejoblíbenějších českých polévek, která zahřeje a zasytí. Varianta bez hub, obohacená o čerstvou zeleninu, se hodí pro každého, kdo má rád chutné a zdravé pokrmy. Tento recept je jednoduchý a přístupný, takže si ho může připravit i začátečník. V následujících řádcích se dozvíte, jak na lahodnou zeleninovou bramboračku, která potěší celou rodinu.

Dokonalá bramboračka s houbami: Snadný recept na oblíbenou polévku

Bramboračka s houbami je tradiční česká polévka, která má své nezastupitelné místo v mnoha domácnostech. Tento pokrm je oblíbený především díky své sytosti, bohaté chuti a jednoduché přípravě. Vůně čerstvých hub a kombinace brambor s kořenovou zeleninou dělá z této polévky skutečný gurmánský zážitek. Pojďme se podívat na recept, který vám umožní připravit tuto klasiku doma.

Levné vaření: Tyrolské Gröstle s vepřovým masem

Tyrolské Gröstle je vynikající tradiční rakouské jídlo, které se vyrábí ze směsi vařených brambor, nakrájeného masa a cibule. Je to jednoduché na přípravu a je jen ze tří ingrediencí, takže ideální způsob, jak uvařit pokrm za málo peněz.

Jak si připravit výborný nizozemský hachee pokrm. Postup je jednoduchý a výsledek vás potěší

Hachee, chutný a jednoduchý nizozemský pokrm - Připravte si ho snadno s naším jednoduchým postupem. Získejte skvělý výsledek a potěšte své hosty vynikajícím jídlem.

5 vynikajících a zdravých receptů z jednoho pekáče

Hledáte zdravé a rychlé recepty na oběd? Vyzkoušejte jeden z našich pěti receptů z jednoho pekáče. Příprava je jednoduchá a zvládne to opravdu každý!

Dubajská čokoláda za hubičku: Luxusní recept, který vás vyjde levněji než v obchodě!

Dubaj je známá svým luxusem, a to platí i pro její ikonickou čokoládu, která se prodává za vysoké ceny. Tato čokoláda je synonymem kvality, bohaté chuti a exkluzivity. Pokud si ji ale chcete dopřát bez zbytečně vysokých výdajů, máme pro vás skvělou zprávu! Přinášíme recept, díky kterému si můžete připravit domácí verzi této lahodné pochoutky za zlomek ceny.

Kapusta nemusí být nuda! 3 recepty, které si zamilujete

Kapusta bývá často podceňovaná, ale s těmito recepty se stane hvězdou vašeho jídelníčku! Ať už ji připravíte s klobásou, ve formě chutné polévky nebo s lesními houbami, vždy si pochutnáte. Vyzkoušejte tyto tři lahodné recepty a zjistěte, že kapusta rozhodně není nuda.

Recept na dokonalou česnekovou polévku, který začíná dobře pečeným česnekem

Pečený česnek dodá česnekové polévce jemnou, krémovou chuť bez štiplavosti. Naučte se ho připravit správně a objevte recept, který vás zahřeje a okouzlí svou vůní i chutí.

Milujete chalvu? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na domácí verzi

Chalva je sladká pochoutka s kořeny na Blízkém východě a ve střední Asii, kde patří mezi tradiční dezerty už po staletí. Vyrábí se z mletých semínek (nejčastěji sezamových) a cukru nebo medu, což jí propůjčuje charakteristickou sypkou konzistenci a bohatou, oříškovou chuť. Ale co je chalva přesně? Jedná se o dezert, který vzniká z jednoduchých ingrediencí a má jemně krémovou strukturu, která se doslova rozplývá na jazyku.

Pomazánka nebo polévka s knedlíčky: Jak droždí pomáhá zdraví a chutná na talíři?

Droždí není jen na kynuté těsto. Připravte si z něj lahodnou pomazánku nebo tradiční drožďovou polévku s knedlíčky. Nejenže skvěle chutná, ale je i bohaté na vitamíny a minerály pro vaše zdraví.