

17.03.2022
Recept na pečené kuře s bylinkami, které si zamilujete!
Pečené kuře je oblíbenou pochoutkou, která má hned několik výhod. Nejen, že na nedělní oběd nasytí celou rodinu, ale je velmi jednoduché na přípravu a šetrné k peněžence. Dnes si ukážeme inspiraci na přípravu pečeného kuřete s bylinkami a domácím bylinkovým máslem. Jako přílohu pak baby brambory pečené v pekáči spolu s kuřetem.
Ingredience:
- Celé kuře 1 ks
- Sůl mořská
- Pepř
- Šalvěj 3 snítka
- Rozmarýn 3 snítka
- Citron 1 ks - přepůlený
- Víno bílé 375 ml (suché)
- Polníček
- Brambory 800g – malé se slupkou
- Cibule 4ks – oloupaná a přepůlená
Ingredience na bylinkové máslo:
- Máslo 50 g + na potření
- Šalotka 1 ks
- Bazalka 1 PL
- Petrželka 1 PL (lístky)
- Citronová kůra 2 ČL (strouhaná)
Postup:
- Nejprve si předehřejte troubu na 180°C. Přísady na bylinkové máslo smíchejte a nasekejte pomocí tyčového mixéru, osolte i opepřete a odložte.
- Omyté a osušené kuře rozložte na prkénko prsy nahoru. Od biskupa (břicha) prsty opatrně uvolněte kůži na prsíčkách kuřete, aniž byste ji odtrhli a napěchujte připravené́ bylinkové́ máslo do vzniklého prostoru. Do břišní dutiny dejte 1 snítku šalvěje, 1 snítku rozmarýnu a půlku citronu. Poté svažte stehna k sobě.
- Celé kuře potřete zbytkem bylinkového másla, osolte, opepřete a položte do pekáče prsíčky nahoru. Navrch položte snítku šalvěje. Kolem rozložte brambory, cibuli, zbylou půlku citronu a zbylé́ bylinky. Podlijte vínem a pečte zhruba 1 hodinu 20 minut.
- Kuře v průběhu pečení každých 20 minut potřete rozpuštěným máslem a vínem z pekáče, aby byla kůžička křupavá.
- Jakmile bude kuře propečené do zlatova a brambory hotové, podávejte se salátem z polničku.
Kuře v akci
Máte doma remosku? Upečte si šťavnaté kuře s bramborami!
Je něco chutnějšího než pečené kuře s bramborami? Máme pro Vás recept, který si určitě zamilujete. Příprava tohoto hlavního chodu je jednoduchá, nezabere Vám moc času, protože většinu práce za Vás odvede remoska. Pečené kuře v remosce je raz dva hotové!
Mohlo by Vás zajímat

Máte doma remosku? Upečte si šťavnaté kuře s bramborami!
Je něco chutnějšího než pečené kuře s bramborami? Máme pro Vás recept, který si určitě zamilujete. Příprava tohoto hlavního chodu je jednoduchá, nezabere Vám moc času, protože většinu práce za Vás odvede remoska. Pečené kuře v remosce je raz dva hotové!

Recept na kuře s brambory a rajčaty z jedné pánve
Zimní počasí vybízí k hledání nových inspirací do kuchyně. Trávíme možná o něco více času v teple domova a chutný pokrm, který provoní zimní večer, tyto chvíle zajisté zpříjemní. Dnes pro vás máme recept na zapečené keře s bramborem.

Nejlepší recepty s koriandrem: Jak zvýraznit chuť vašich pokrmů
Hledáte způsob, jak ozvláštnit své pokrmy a dodat jim svěží a aromatickou chuť? Pak je koriandr tou správnou volbou. Tato bylinka, známá také jako cilantro, je neodmyslitelnou součástí mnoha kuchyní po celém světě a dokáže proměnit obyčejné jídlo v gurmánský zážitek. V tomto článku se podíváme na nejlepší recepty s koriandrem a naučíme se, jak tuto bylinku správně používat.

Recept na citronové kuře po francouzsku
Vyzkoušejte náš zajímavý a chutný recept na citronové kuře! Příprava je jednoduchá, a většinu potřebných ingrediencí máte určitě doma.

5 vynikajících a zdravých receptů z jednoho pekáče
Hledáte zdravé a rychlé recepty na oběd? Vyzkoušejte jeden z našich pěti receptů z jednoho pekáče. Příprava je jednoduchá a zvládne to opravdu každý!

Recept na středomořskou vepřovou panenku s rozmarýnem
Vychutnejte si jemnou a šťavnatou panenku plněnou špenátem a sýrem feta v kombinaci s lahodnou rozmarýnovou omáčkou. Můžete si být jisti, že tato lehká večeře bude chutnat jako ze špičkové restaurace.

Recept na kuřecí řízky v jogurtové marinádě s bramborami
Marinování je důležitým krokem při přípravě masa, zejména na grilu. Dodává masu šťavnatost a zvláštní chuť, a pokud chcete ochutnat další kouzlo dobré marinády, tak vyzkoušejte náš recept na kuřecí řízek v jogurtové marinádě.

Máte rádi řízky? Zkuste kuřecí Cordon Bleu s domácí bramborovou kaší
Zkusili jste někdy připravit domácí Cordon Bleu? Přinášíme Vám skvělý recept, který si určitě zamilujete.

Zapomeňte na hrnec! Tento trik z pánve udělá těstoviny jako z Itálie
Zapomeňte na velký hrnec s litry vody. Správná příprava těstovin může být mnohem jednodušší, chutnější a úspornější. Stačí změnit jedno jediné – nádobu. Naučíme vás trik, který milují i šéfkuchaři.

Křupavá a sýrová: Recept na neodolatelnou kuřecí Quesadillu s cheddarem
Znáte ten pocit, když kousnete do něčeho a okamžitě víte, že to bude vaše nová oblíbená pochoutka? Přesně to zažijete s touto křupavou, kuřecí quesadillou s cheddarem. Tato mexická klasika je nejen snadná na přípravu, ale jeho bohatá chuť a textura vás okouzlí na první kousnutí. V tomto článku vám přinášíme recept, který vás provede krok za krokem k dokonalé quesadille, která se stane hvězdou vašeho jídelního stolu.