Reklama Reklama
Vaše poloha:
Jak si udělat domácí bylinkové máslo? Máme 3 druhy a výsledek je vždy za jedna!
(Foto: canva.com)

04.02.2022

Jak si udělat domácí bylinkové máslo? Máme 3 druhy a výsledek je vždy za jedna!

Hledáte nejlepší recept na domácí bylinkové máslo? Připravili jsme pro Vás rovnou tři varianty. Přípravu zvládnete rychle a snadno!

 

Bylinkové máslo se skvěle hodí k bramborám, grilovaném masu a výborně chutná i na rozpečené bagetě. Pojďme se podívat, jak na domácí bylinkové máslo. Je to delikatesa, která Vás bude stát jen pár korun.

 

Limetkové máslo s koriandrem

 

Ingredience

 

Příprava

1. Máslo necháme při pokojové teplotě změknout, poté jej vložíme do velké misky. Ostatní přísady vpracujeme do másla pomocí vidličky.

2. Bylinkové máslo přesuneme lžící do plastové fólie nebo alobalu a svineme do válečku, konce převážeme provázkem.

3. Připravenou hmotu skladujeme v ledničce. Necháme uležet přibližně hodinu. A to je vše!

4. Při servírování krájíme tenké plátky.

 

Česnekové máslo s bylinkami

 

Ingredience

  • 200 g máslo
  • 2 stroužky prolisovaný česnek
  • 1 lžíce rozmarýn
  • 1 lžíce tymián
  • 1 lžíce šalvěj
  • 1 lžíce smetana
  • Sůl
  • Pepř

 

Příprava

1. Máslo necháme při pokojové teplotě změknout, poté jej vložíme do velké misky. Máslo vyšleháme se smetanou, postupně přidáme prolisovaný česnek, tymián, šalvěj a rozmarýn. Vše dobře prošleháme.

2. Bylinkové máslo přesuneme lžící do plastové fólie nebo alobalu a svineme do válečku, konce převážeme provázkem.

3. Připravenou hmotu skladujeme v ledničce. Necháme uležet přibližně hodinu. 

 

(Foto: canva.com) 

 

Citronové máslo s tymiánem

 

Ingredience

 

Příprava

1. Máslo necháme při pokojové teplotě změknout, poté jej vložíme do velké misky. Tymián omyjeme a nakrájíme, citrony pořádně umyjeme, vymačkáme šťávu a nastrouháme kůru.

2. Všechny ingredience vpracujeme do másla pomocí vidličky.

3. Bylinkové máslo přesuneme lžící do plastové fólie nebo alobalu a svineme do válečku, konce převážeme provázkem.

4. Připravenou hmotu skladujeme v ledničce. Necháme uležet přibližně hodinu. 

 

(Foto: canva.com)

 

 

 

Mohlo by Vás zajímat

Jak si doma vyrobit poctivé máslo? Stačí smetana, trpělivost a 15 minut

Domácí máslo chutná jinak než to z obchodu. Jemněji, přirozeněji – a hlavně víte, co v něm je. Ukážeme vám jednoduchý postup, jak si máslo vyrobit doma i bez specializovaného vybavení.

Sezóna medvědího česneku je tu: 5 top receptů

Medvědí česnek, či česnek medvědí, je jedním z nejzajímavějších a chutných jarních darů přírody. Jeho jemná, ale výrazná chuť dodává pokrmům nezaměnitelnou aromatickou chuť. V následujícím článku vám představíme pět receptů, které obsahují medvědí česnek v různých podobách. Připravte se na chuťovou explozi.

Grilovačka: Recept na luxusní grilovanou kukuřici s limetovým máslem

Pokud milujete grilování a hledáte nový způsob, jak si připravit kukuřici, tak máme pro vás recept, který vás ohromí. Luxusní grilovaná kukuřice s limetovým máslem je nejen chutná, ale také přináší chutnou novinku ke grilování.Příprava je jednoduchá a výsledkem ohromíte svou rodinu nebo přátelé.

Máme tu sezónu medvědího česneku! Využijte ho k výrobě domácího bylinkového másla

Sezona medvědího česneku je tady a trvá od konce března do poloviny května. Využijte možnost jeho výrazné chuti a připravte si bylinkové máslo s medvědím česnekem. Přípravu zvládne každý, tak jdeme na to!

Halloweenská výzdoba na talíři: Recept na dokonalé dýňové muffiny

Halloween se blíží a s ním i příležitost oslavit tuto tematickou událost způsobem, který potěší nejen vaše smysly, ale také vaši kreativitu. Dýně jsou neodmyslitelnou součástí Halloweenu a jejich využití v kuchyni je nejen chutné, ale také vizuálně atraktivní. Co může být lepší než dýňové muffiny, které okouzlí vaše hosty a dodají vaší halloweenské párty šmrnc?

Domácí buřtguláš na černém pivu: Tajemství dokonalé chuti

Když se venku ochladí, není nic lepšího než talíř poctivého buřtguláše s vůní černého piva. Kombinace klobásy, cibule a jemně hořkého piva vytváří chuť, která zahřeje a potěší. Tento recept zvládne každý, kdo má chuť na tradiční českou klasiku s moderním nádechem.

Zázračné těsto hotové za 10 minut: Bez kynutí, bez droždí a s dokonalou chutí

Zapomeňte na dlouhé čekání, než těsto vykyne. Tento jednoduchý recept zvládne úplně každý – stačí pár minut a vznikne měkké, vláčné těsto, které se hodí na pizzu, slané koláče i tyčinky. Bez droždí, bez kynutí, bez stresu.

Jak zpracovat kaki? Připravte si domácí džem s pomerančem a skořicí

Kaki džem patří mezi méně známé, ale překvapivě lahodné podzimní pochoutky. Toto sladké ovoce se po uvaření mění v sametově hladký džem, který vynikne nejen na křupavém pečivu, ale i v kombinaci se sýry. Vyzkoušejte jednoduchý recept, který vám provoní kuchyni vůní pomeranče a skořice.

Vyzkoušejte nový snídaňový trend a dejte sbohem rannímu hladu

Balkánská snídaně, nově populární trend na sociálních sítích, nabízí výhody pro zdraví díky vysokému obsahu vlákniny a čerstvým surovinám. Jak ji zařadit do svého jídelníčku, aniž byste museli rezignovat na chuť nebo zdravé zásady? Podívejme se na tento fenomén blíže.

Dýňová bábovka s ořechy a skořicí: recept, který chutná po podzimu

Voňavá, nadýchaná a dokonale podzimní. Dýňová bábovka spojuje jemnou chuť dýňového pyré, hřejivou vůni skořice a oříšků a strukturu, která zůstává vláčná i druhý den. Ideální dezert pro chladné dny, ke kávě i k čaji.

Spolupracujeme s: