Bylinkové máslo se skvěle hodí k bramborám, grilovaném masu a výborně chutná i na rozpečené bagetě. Pojďme se podívat, jak na domácí bylinkové máslo. Je to delikatesa, která Vás bude stát jen pár korun.
Limetkové máslo s koriandrem
Ingredience
- 220 g máslo
- 2 stroužky prolisovaný česnek
- 1 lžíce limetková šťáva
- 2 lžíce nastrouhaná limetková kůra
- 4 lžíce koriandr
Příprava
1. Máslo necháme při pokojové teplotě změknout, poté jej vložíme do velké misky. Ostatní přísady vpracujeme do másla pomocí vidličky.
2. Bylinkové máslo přesuneme lžící do plastové fólie nebo alobalu a svineme do válečku, konce převážeme provázkem.
3. Připravenou hmotu skladujeme v ledničce. Necháme uležet přibližně hodinu. A to je vše!
4. Při servírování krájíme tenké plátky.
Česnekové máslo s bylinkami
Ingredience
- 200 g máslo
- 2 stroužky prolisovaný česnek
- 1 lžíce rozmarýn
- 1 lžíce tymián
- 1 lžíce šalvěj
- 1 lžíce smetana
- Sůl
- Pepř
Příprava
1. Máslo necháme při pokojové teplotě změknout, poté jej vložíme do velké misky. Máslo vyšleháme se smetanou, postupně přidáme prolisovaný česnek, tymián, šalvěj a rozmarýn. Vše dobře prošleháme.
2. Bylinkové máslo přesuneme lžící do plastové fólie nebo alobalu a svineme do válečku, konce převážeme provázkem.
3. Připravenou hmotu skladujeme v ledničce. Necháme uležet přibližně hodinu.

Citronové máslo s tymiánem
Ingredience
Příprava
1. Máslo necháme při pokojové teplotě změknout, poté jej vložíme do velké misky. Tymián omyjeme a nakrájíme, citrony pořádně umyjeme, vymačkáme šťávu a nastrouháme kůru.
2. Všechny ingredience vpracujeme do másla pomocí vidličky.
3. Bylinkové máslo přesuneme lžící do plastové fólie nebo alobalu a svineme do válečku, konce převážeme provázkem.
4. Připravenou hmotu skladujeme v ledničce. Necháme uležet přibližně hodinu.
