

21.03.2025
Hrníčkový recept na kefírovou buchtu, která dokáže zpříjemnit každý den
Hledáte jednoduchý, ale neodolatelně chutný recept, který osvěží vaše odpoledne u kávy nebo čaje? Kefírová buchta na plech je odpovědí na vaše kulinářské přání. Tento hrníčkový recept nejenže přináší pohodlí snadné přípravy, ale zaručuje i vynikající výsledek, kterým potěšíte nejen sebe, ale i vaše blízké.
Co se v článku dozvíte?
- Jaké jsou výhody kefírové buchty a proč je tak oblíbená?
- Jaké ingredience jsou potřeba pro přípravu této vláčné a nadýchané buchty?
- Jaký je správný postup přípravy, aby se buchta povedla na první pokus?
- Tipy na vylepšení receptu, například přidáním čokoládových kousků nebo ořechů.
Tradiční kefírová buchta si získá srdce mnohých díky své nadýchané a vláčné struktuře. Kefír, hlavní ingredience tohoto receptu, přináší do buchty nejen jedinečnou chuť, ale i množství probiotik, které jsou prospěšné pro naše trávení. Příprava buchty je přitom neuvěřitelně jednoduchá a nevyžaduje složité kuchařské dovednosti, což z ní dělá perfektní volbu pro každou příležitost. Navíc, kdo by odolal kouzlu domácího pečení, jehož vůně se line celým domem?
Recept na kefírovou buchtu

Ingredience
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru krystal
- 1 hrnek kefíru
- 1/2 hrnku rostlinného oleje
- 2 vejce
- 1 balíček prášku do pečiva
- 2 lžíce holandského kakaa
- 1 vanilkový cukr
- Špetka soli
- (Volitelně) čokoládové kousky nebo ořechy pro extra chuť
Postup:
- Předehřejte si troubu na 180°C a plech vyložte pečicím papírem.
- V jedné míse smíchejte všechny suché ingredience: mouku, cukr, prášek do pečiva, kakao, vanilkový cukr a špetku soli.
- V druhé míse důkladně promíchejte mokré ingredience: kefír, olej a vejce.
- Pomalu přilévejte mokrou směs do suché, míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Pokud chcete, přidejte čokoládové kousky nebo ořechy.
- Rozetřete těsto na připravený plech a pečte v předehřáté troubě přibližně 25-30 minut, nebo dokud není buchta pevná na dotek a testovací špejle vyjde čistá.
- Nechte buchtu chvíli vychladnout, poté ji můžete podávat. Pro ještě intenzivnější čokoládový zážitek můžete buchtu před podáváním posypat moučkovým cukrem nebo polit rozpuštěnou čokoládou.
Zdroje: AkcniCeny.cz, recepty.cz
Mohlo by Vás zajímat

Piškotová roláda snadno a rychle: Recept, který zvládne každý
Máte chuť na něco sladkého, ale nechce se vám trávit hodiny v kuchyni? Piškotová roláda je ideální volbou, je rychlá, jednoduchá, a přesto nadýchaná a efektní. Díky základnímu receptu a univerzálnímu těstu si ji navíc můžete přizpůsobit podle své chuti. S ovocem, marmeládou nebo šlehačkou? Fantazii se meze nekladou.

Nejlepší recept na hot cross buns: Sladké velikonoční pečivo, které provoní váš domov
Hledáte originální recept na velikonoční pečivo? Vyzkoušejte tradiční hot cross buns – nadýchané sladké bochánky s rozinkami a křížem z těsta. Jsou symbolem Velkého pátku a jejich vůně vás okamžitě naladí na svátky jara.

Recept na nadýchaný mazanec, který zmizí dřív, než řeknete 'Velikonoce'
S blížícími se Velikonočními svátky se na naše stoly opět vrací tradiční pochoutky, mezi které patří i neodolatelně voňavý a luxusně nadýchaný mazanec. Tento klenot české kuchyně dokáže vykouzlit úsměv na tváři každého, kdo se po jeho ochutnání cítí jako v ráji. V tomto článku vám přinášíme recept na mazanec, který zmizí dřív, než stačíte říct "Velikonoce".

Recept na kefírovou bábovku s tvarohem
Kefírová bábovka s tvarohem je vláčná, nadýchaná a jednoduchá na přípravu. Díky kefíru a tvarohu získá dokonale jemnou strukturu a skvělou chuť. Vyzkoušejte tento osvědčený recept, který si zamiluje celá rodina.

Dubajská čokoláda za hubičku: Luxusní recept, který vás vyjde levněji než v obchodě!
Dubaj je známá svým luxusem, a to platí i pro její ikonickou čokoládu, která se prodává za vysoké ceny. Tato čokoláda je synonymem kvality, bohaté chuti a exkluzivity. Pokud si ji ale chcete dopřát bez zbytečně vysokých výdajů, máme pro vás skvělou zprávu! Přinášíme recept, díky kterému si můžete připravit domácí verzi této lahodné pochoutky za zlomek ceny.

Nejlepší recept na americké lívance: Nadýchané, jemné a neodolatelně chutné
Americké lívance jsou symbolem dokonalé snídaně – nadýchané, jemné a neodolatelně chutné. Chcete si je připravit doma přesně tak, jak je dělají v USA? S tímto receptem se vám to povede.

Nejlepší citronová babeta s tvarohem! Jemná, vláčná a plná chuti
Pokud milujete nadýchané a vláčné moučníky, pak si zamilujete citronovou babetu s tvarohem! Díky spojení tvarohu a citronu získáte jemnou, osvěžující chuť, která potěší každého milovníka sladkého. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na citronovou babetu, která je skvělá ke kávě, na snídani i jako dezert po obědě.

Dezerty do skleničky: 6 snadných receptů pro každou příležitost
Přemýšlíte, jak překvapit své hosty originálním a vizuálně atraktivním dezertem? Nebo hledáte snadný způsob, jak si doma užít trochu sladkého potěšení? Dezerty do skleničky jsou ideálním řešení pro každou příležitost, které kombinují jednoduchost přípravy s elegancí. Ať už plánujete romantickou večeři, rodinnou oslavu, nebo si jen chcete dopřát něco sladkého, tyto recepty vás nenechají na pochybách.

Milujete chalvu? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na domácí verzi
Chalva je sladká pochoutka s kořeny na Blízkém východě a ve střední Asii, kde patří mezi tradiční dezerty už po staletí. Vyrábí se z mletých semínek (nejčastěji sezamových) a cukru nebo medu, což jí propůjčuje charakteristickou sypkou konzistenci a bohatou, oříškovou chuť. Ale co je chalva přesně? Jedná se o dezert, který vzniká z jednoduchých ingrediencí a má jemně krémovou strukturu, která se doslova rozplývá na jazyku.

Sladké nebo slané? Jogurtové těsto, které zachrání každou situaci v kuchyni
Jogurtové těsto je univerzální základ, který zvládnete připravit během pár minut. Hodí se na sladké i slané recepty – od koláčů a štrúdlů po langoše nebo pizzu. Objevte, jaké kouzlo může jogurt přinést do vaší kuchyně.