E955 - Sukralosa

Nekalorické sladidlo

  • Stupeň škodlivosti 2 - Syntetická přísada, bez známých vedlejších účinků

Popis E955 - Sukralosa

Sukralosa je náhradní sladidlo, které je 600krát sladší než běžný cukr, avšak obsahuje pouze 1/5 energie a má velmi nízký glykemický index. Vůči zpracování při vysokých teplotách a nízkému pH v kyselých potravinách je vysoce stabilní. Stimuluje růst probiotických bakterií v tenkém střevě.

Využití E955 - Sukralosa

  • Sladidlo - Jsou látky udělující potravině sladkou chuť a nahrazující přírodní sladidla (fruktózu, sacharózu - cukr, glukózový sirup)

Používá se jako sladidlo do sladkých omáček, mražených mléčných produktů, sladkostí, dezertů, žvýkaček, ovocných džusů, nutričních potravin, hotových jídel, instantních jídel, koření, snídaňových cereálií.

Účinky E955 - Sukralosa na organismus

Oproti běžnému cukru sukralosa nezpůsobuje zubní kaz. Látka se považuje za bezpečnější, než jsou ostatní umělá sladidla.

Stupeň škodlivosti2
Živočišného původuNE
Nevhodné pro dětiNE
Způsobující alergieNE
Škodící zdravíNE
Zakázaná v EU a ČRNE

Tabulka zobrazuje vliv E955 - Sukralosa na zdraví člověka


Informujeme spotřebitele, kterým prodáváme výrobky nebo poskytujeme služby, že mají podle zákona č. 624/1992 Sb. právo na mimosoudní řešení spotřebitelského sporu z příslušné smlouvy. Subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce, se sídlem Štěpánská 567/15, 120 00 Praha 2, IČ: 000 20 869 (www.coi.cz).

Provozovatelem tohoto serveru je MAFRA, a.s., se sídlem Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČO: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Společnost MAFRA, a.s.